Wat als je mindere dagen een functie hebben?

Een groot inzicht! Soms heb je van die dagen, dat je niet meer weet hoe je de dag moet beginnen. Je wilt heel graag blij opstaan, bruisen van energie. Want immers ben je er van overtuigd geraakt, dat als je dag niet lukt, het aan jou ligt. Die mantra wordt de hele dag over je uitgestort en erger, je bent er zelf in gaan geloven… Je levensgeluk is maakbaar hoor je van alle kanten op tv, in de media, tijdschriften en de gesprekken op feestjes gaan daarover. Je moet blij en happy door het leven, liefst in een strak lichaam, goed getraind en een heerlijke hagelwitte tanden lach op je gezicht. Je moet omdenken en bruisen van de goede ideeën…… Maar als je in de spiegel kijkt zie je toch echt iets anders…. Je lichaam vindt dat keihard trainen in de sportschool helemaal niet zo grappig. Elk spiertje doet je zeer en dat lichaam veranderd helemaal niet zo geweldig als je had gehoopt. Gisteren nog kwam je versleten terug van de sportschool en had zo’n waanzinnige honger en echt gezonde dingen om te eten, tja daarvoor moest je naar de winkel en eigenlijk wilde je ze ook niet… gewoon chocolade, nu meteen…. En dan hebben we het nog niet over het geweldige schuldgevoel wat je hebt als je een keer echt niet kan opbrengen om naar de sportschool te gaan en lam voor de tv hebt gelegen…. En hoe komt het toch dat die ribbel om je middel opeens zo groot lijkt…als je terug denkt aan die zak chips die echt op moest gisteren… meteen op die ribbel gevlogen natuurlijk. En die zwarte kringen onder de ogen …had je die al? En belangrijker.. hoe krijg je die nu goed weggewerkt? Je lijkt in niets op het beeld wat je in je hoofd hebt. Want hey ..een mindere dag hebben, dat kan niet…je moet altijd spot aan zijn toch? Maar is dat zo? De oosterse geneeswijzen is daar veel reëler in. Het gaat daar over balans. Er bestaat geen fout, het gaat om evenwicht in rust en actie. Yin en yang. Alles waar te voor staat is gewoon niet goed. Lekker actief zijn afwisselen met even niks hoeven, zelfs als dat voor de tv is … Balans…… de weegschaal weer in het midden brengen. Wat als je de mindere dagen nou eens gewoon toelaat? Wat gebeurd er dan…. Wat als je er achter komt dat de betere dagen juist meer waarde krijgen als je de mindere gewoon toelaat en ze vol leeft en beleefd. Je zult merken, je gaat nog meer van de geluksmomenten geniete, . Immers je kunt niet weten wat licht is, als je ook niet uitzoekt wat donker is. Daar begint het mee, met INZICHT. Het hoeft niet perfect!! Even de handrem op de trein die “perfectie” heet: van altijd maar door denderen in je hoofd. Lang leven de imperfectie . Dat is haalbaar…hoera…. De druk eraf. De Japanners hebben het tot ware kunst verheven: Wabi-sabi. Ik hoorde dit woord en ik besloot onmiddellijk het tot mijn nieuwe levensstijl te maken. Het geeft je leven diepgang en de weegschaal komt eerder weer in het midden. Maar vooral ook…de mindere dagen blijken opeens super waardevol te zijn. Hoe fijn is dat. Maar ook over accepteren wie je bent. En daar ook blij mee te zijn. Het besef dat jouw wereld is zoals jij het geloofd dat hij is…dus daar de verandering brengen, dat is fantastisch en het heeft een grote schat in zich…

Vrijheid. Niet meer die opgelegde dingen die je moet… Het gaat niet vanzelf. Je hebt die andere moed met een d nodig. Maar dat is een kwestie van kiezen… dit is de weg die ik voortaan volg. En het leuke is dat je merkt dat je er steeds makkelijker in wordt. Het is je nieuwe gedachten goed en dus je nieuwe wereld waarin je een stuk minder streng wordt naar je zelf toe. Bovendien helpt het accepteren dat je gewoon een rotdag mag hebben en lekker er vol in mag gaan, een positieve wending. Je komt er achter dat hij sneller voorbij is als hij er wel even mag zijn, het hele podium krijgt.. Al dat verzetten ertegen maakt alleen maar dat het langer duurt. Als je het laat gebeuren verdwijnt het gevoel en je humor neemt het over en…hup je lacht een keer om jezelf en de zware lading is er af. Maak dit inzicht van jou! En natuurlijk lukt het niet altijd meteen. Maar omarm het en laat het steeds meer toe. Want realiseer je …dat oude stemmetje moet uit je hoofd weg en dat gaat alleen als je de nieuwe steeds voorrang geeft. Net zo lang tot het oude vervangen is door het nieuwe… en ik weet zeker …… Het lukt je!!! Nu jij nog!

Meer blogberichten

Afspraak plannen