Natuurgeneeskunde

by Nieneke Dam

Herstellen van de balans

 

Ieder mens is uniek en heeft een unieke benadering nodig. Daar gaat men vanuit in de natuurgeneeskunde. Er wordt gewerkt vanuit een integrale behandelvisie: niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken van de klachten worden onderzocht.

Natuurlijke geneesmiddelen, voeding en leefadviezen zijn een belangrijk onderdeel van de natuurgeneeskundige behandeling. Ze zijn bedoeld als ondersteuning bij het bereiken van een goede gezondheid. In die zin zijn ze ook een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Ik zal ook altijd informeren of u ook een arts heeft bezocht met uw klachten.

 

Na een ziekte zijn mensen vaak nog niet sterk genoeg en moeten weer op krachten komen. Het immuunsysteem kan dan meestal wel ondersteuning gebruiken.

Hier biedt natuurgeneeskunde een optie. Niet alleen door ondersteuning van kruiden en supplementen, maar vooral ook de rol van een goede voeding, die een lichaam versterken. 

Ieder mens heeft een zelfgenezend vermogen, door de oosterse geneeswijzen Ki of wel levenskracht genoemd.

Door de uitgebreide anamnese ontstaat er een beeld van de situatie van de cliënt.

 

Er wordt gekeken naar de constitutie van iemand. Dit betekent de erfelijke aanleg van lichamelijke en psychische klachten, denk bijvoorbeeld aan hart en vaatziekten, astma of eczeemklachten die in een familie kunnen voorkomen.

Belangrijk is ook hoe reageert iemand op invloeden van buitenaf.

 

Het is van groot belang dat de cliënt en de therapeut samenwerken om de gezondheid weer zo optimaal mogelijk te krijgen.

Een goede gezondheid behouden

Behalve als ondersteuning tijdens ziekte en herstelproces, kan natuurgeneeskunde ook preventief ingezet worden. Zoals u regelmatig  uw auto APK laat keuren, kunt u ook uw lichaam en geest in een zo optimaal mogelijke conditie houden, waardoor je eventuele klachten kunt voorkomen.

Bij een behandelplan zal ik ook altijd leef en voedingsadviezen geven.

 

Behandelmethodes

Ik als natuurgeneeskundige maakt gebruik van natuurlijke methoden om gezondheid te bevorderen en om ze te behouden. Denk hierbij aan voedingsadviezen, fytotherapie/kruidentherapie, bloesemremedisch, lichttherapie, gemmotherapie, oorkaarsen etc.

 

Voeding

Een goede voeding is belangrijk voor een goede gezondheid. Slechte voeding kan het lichaam beïnvloeden en op den duur zelfs ziek maken. Goede, opbouwende voeding kan het lichaam weer herstellen of juist voorkomen dat we ziek worden.

Een belangrijk onderdeel bij de natuurgeneeskunde is de reinigende werking van bepaalde diëten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zuur-base dieet om toxische stoffen kwijt te raken.

Maar wat voor de ene mens goed is, kan dat voor de ander juist niet te zijn. Dit heeft te maken met het kunnen verdragen van bepaald voedsel en de effecten op het lichaam van de betreffende persoon.

Sommige voeding werkt verkoelend, andere juist verwarmend op die manier kun je ook veel invloed op een lichaam uitoefenen.

Wat vaak voorkomt is dat sommige mensen al een afkeer ontwikkeld hebben tegen bepaald voedsel en zo voelen ze intuïtief aan, dat ze deze voeding niet goed verdragen kunnen. 

Ook bepaalde gewoontes wat betreft voeding komen tijdens een gesprek aan het licht.

Een voedingsadvies is dan ook een belangrijk onderdeel van het natuurgeneeskundig consult.

Praktijk Daya - Nieneke Dam

Scholtinkstraat 29

7581 GG  Losser

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Maandag - Donderdag: 9.00u - 17.00u  /  info@dayadam.nl

  • Facebook Basic Black

© 2019 by Praktijk Daya. Proudly created with Wix.com