Ik werk vanuit een

holistische

benadering.

Begeleiding

Samen helder krijgen wat je verlangens zijn en hoe je deze kunt verwezenlijken. Maar net zo belangrijk is het om te ontdekken wat je niet (meer) wilt. Ik help je door middel van gesprek en ondersteunende behandelingen je sterker te maken en in je kracht te zetten zodat je dat kunt gaan doen wat je het liefste zou willen. Natuurlijk moet je zelf de stappen zetten, maar ik steun je waar mogelijk. 

Durf uit je veilige comfortzone te stappen en haal het beste uit jezelf. Zoals Vincent van Gogh zei:

"Als je een stemmetje binnenin je hoort zeggen
Je kunt niet schilderen. Ga dan vooral schilderen!
Dan leg je dat stemmetje het zwijgen op".

Maar ook voor andere klachten kun je bij mij terecht. Als je lichaam je even in de steek laat. Soms omdat je gewoon te veel hooi op je vork hebt genomen, soms lichamelijke overbelasting, of is het juist helemaal niet duidelijk.

Shiatsu
Acupunctuur
Natuurgeneeskunde

Shiatsu

Wat is shiatsu

Het is een Japanse behandelwijze, die zijn oorsprong heeft in de eeuwenoude kennis. En ervaring van de traditionele Chinese geneeswijze. Shiatsu betekend letterlijk vinger -(Shi) druk (atsu). De Shiatsutherapeut maakt alleen gebruik maakt van zijn/haar handpalmen, duimen en vingers en eventueel ellebogen, knie of voet.
 
In de oosterse zienswijze gaan ze er van uit dat al het leven uit energie bestaat. Bij de gezonde mens zijn deze in balans. Bij ziekte en stress raakt deze energie in onbalans. Het lichaam en de geest wordt als één geheel gezien en een Shiatsu behandeling zorgt er voor dat het natuurlijk genezingsproces van een lichaam geactiveerd wordt. Door bepaalde punten op de energiebanen (meridianen) van het lichaam te masseren, worden de bijbehorende organen behandeld, net als de dichtbij gelegen zenuw- en bloedbanen. De energie gaat weer stromen.
 
Door strekkingen, wrijven en bewegen van gewrichten worden ook eventuele blokkades opgeheven. Ik als therapeut krijg bovendien een beeld (diagnose) waar de blokkades zitten en welke organen erbij betrokken zijn. Deze diagnose is belangrijk om de oorzaken van de verstoring op te sporen.
 

Praktische gegevens

De behandelingen van shiatsu worden gegeven op een futon. Dit is een Japanse katoenen matras. Mocht het liggen op de futon een probleem zijn – ik kan de behandeling ook op een behandelstoel of een behandeltafel geven. Er wordt geen olie gebruikt, dus je kunt je kleding aanhouden. Het is wel belangrijk dat het makkelijk zittende kleding is. Denk hierbij aan soepele stof zoals bijvoorbeeld joggingstof en geen stugge, dikke stoffen zoals spijkerstof. Riemen, gespen, harde knopen en dergelijke liggen niet zo lekker.

Meridianen

Het lichaam van de mens heeft een netwerk van verschillende energiebanen, net onder de huid, die meridianen genoemd worden. Hier stroomt energie door (Ki of levenskracht). Elke meridiaan heeft zijn eigen verloop en is verbonden met de functie van de interne organen. Emoties zijn verbonden aan de meridianen en kunnen dus ook voor verstoringen zorgen.

(Oor)acupunctuur

Ooracupunctuur

Op de oorschelp zijn punten te vinden die via de hersenen en het centrale zenuwstelsel verbonden zijn met bepaalde delen van het lichaam. Met hele dunne naaldjes worden deze punten geprikkeld en blijven 20-30 minuten in het oor.

Ik gebruikt deze techniek vooral ter ondersteuning van mijn andere therapieën en heb ontdekt dat dit heel mooi samen gaat. Maar de ooracupunctuur kan ook heel goed helpen bij stoppen met roken, ondersteuning geven bij afvallen. 

Acupunctuur

Op dit moment ben ik begonnen met een opleiding voor acupunctuur en dit is een mooie aanvulling op de shiatsu. De zelfde meridianen en punten worden gebruiken als bij de shiatsu en ik ga deze in de toekomst dus combineren om een nog beter resultaat te bereiken. 

Natuurgeneeskunde

Ieder mens is uniek en heeft dus ook een unieke behandeling nodig. Daar gaat men vanuit in de natuurgeneeskunde. Niet alleen de symptomen, maar ook de oorzaken van de klachten worden onderzocht. Natuurlijke geneesmiddelen, voeding en leef adviezen zijn een belangrijk onderdeel. Ze zijn bedoeld als ondersteuning voor een goede gezondheid. Ze kunnen dus een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde. Ik zal ook altijd informeren of je ook een arts hebt bezocht met je klachten.


Als iemand ziek geweest is, is deze vaak nog niet sterk genoeg en moet hij/zij weer op krachten komen. Het immuunsysteem kan dan meestal wel wat ondersteuning gebruiken. Niet alleen door gebruik van kruiden en supplementen, maar vooral ook de rol van een goede voeding, die het lichaam versterkt. Ieder mens heeft een zelf genezend vermogen, door de oosterse geneeswijzen Ki of wel levenskracht genoemd.

Door een uitgebreid vraaggesprek met je te voeren, krijg ik een beeld van je gezondheid en hoe je lichaam tot nu toe gereageerd heeft op ziektes en andere kwaaltjes. Ik kijk ook naar je de constitutie, dit betekent de erfelijke aanleg van lichamelijke en psychische klachten, denk bijvoorbeeld aan hart en vaatziekten, astma of eczeemklachten die in je familie kunnen voorkomen.
Maar ook of je bijvoorbeeld snel verkouden bent, of niet goed reageert op bepaalde voedingsstoffen. Ik ga samen met jou streven naar een zo gezond mogelijke situatie voor jou, wat haalbaar is in jouw specifieke situatie. 

Afspraak plannen