Mijn naam is Nieneke Dam. Als klein meisje wist ik het al zeker, ik wilde mensen helpen, in “rollerwagens”. Vrij vertaald betekende dat, mensen die hulp nodig hadden in het leven. Ik wist het toen al onbewust, ik word echt blij als ik wat voor de ander kan betekenen.
 
Alleen opkomen voor wie ik zelf was en er ook voor uit te komen, dat is wel een dingetje geweest in mijn leven. Mezelf wegcijferen was niet de bedoeling en dat gebeurde natuurlijk wel heel gemakkelijk.
 
Uiteindelijk heb ik geleerd door de ervaringen in mijn persoonlijk leven, die als kinderverpleegkundige, mijn verschillende opleidingen tot therapeut en de daaruit verkregen inzichten, te gaan staan voor wat ik te bieden heb.
 
Een zoektocht die via mijzelf waardevol bleek te zijn voor de ander. Nu kan ik deze kennis doorgeven en herkennen bij anderen en daar word ik altijd erg blij van.
 
"Ik verwarde de gevoelens van anderen met die van mijzelf"

Mijn hele leven ben ik al een gevoelsmens geweest. Ik ervoer meteen de sfeer in een ruimte en rond mensen onderling. Ook wist ik hoe de ander zich voelde. Meestal vond ik het vooral erg onhandig en ook regelmatig verwarde ik de gevoelens van anderen met die van mijzelf. Tot ik inzag dat gevoelig zijn een talent van mij was en ik zo anderen beter kon helpen. Ik begon mijn gevoeligheid niet meer te zien als lastig en belastend. Bovendien leerde ik beter te onderscheiden wat niet van mij was en dus bij de ander hoorde.

Ik merkte dat ik mijn enthousiasme over kan brengen op de ander. Door deze gevoeligheid, heb ik snel door wat er met de ander aan denhand is en kan hier dus gericht op ingaan. Wat ik belangrijk vind in mijn werk dat jij als cliënt inzicht krijgt in wat jouw lichaam wil vertellen. Ik probeer een brug te slaan tussen het reguliere en de complementaire (aanvullende) geneeswijzen.

Mijn visie

Je kunt het leven pas echt vol leven als je bereid bent om je verantwoordelijkheid hiervoor te nemen, wat er ook op je levenspad komt of is geweest. Je niet langer slachtoffer te voelen van gebeurtenissen. Zo (her)vind je de leiding over je eigen leven en het maakt je vrij en je hebt de regie voortaan zelf in handen.

Niet meer afhankelijk van meningen of traumatische gebeurtenissen in je leven. Ze krijgen geen podium meer en je ervaart dat je steeds opnieuw kunt en mag kiezen voor het beste van dat moment. Het bevrijd je van je zelf opgebouwde ketenen. Je leert vertrouwen op je eigen kunnen en weet je grenzen. Je zult merken dat ook bepaalde klachten die je hebt, kunnen verdwijnen of echt sterk verbeteren als je letterlijk beter in je vel komt te zitten.

 

"Ik probeer een brug te slaan tussen het reguliere en de complementaire alternatieve geneeswijzen"

Kennismaken

Je hebt mij nu voor een deel leren kennen. Ben jij ook benieuwd hoe ik je verder kan helpen? Vraag dan een gratis 30 minuten adviesgesprek aan om te kijken om kennis te maken. Ik vind het belangrijk dat het aan twee kanten goed voelt. 

Afspraak plannen