Mijn verhaal

Als klein meisje van 4 jaar schijn ik al gezegd te hebben, ik wil mensen helpen in “rollerwagens”. Vrij vertaald betekende dat, mensen die hulp nodig hadden in het leven. Ik wist het toen al onbewust; ik word echt blij als ik wat voor een ander kan betekenen. 

Na mijn HBO Verpleegkundige opleiding ging ik aan de slag in het ziekenhuis en heb ik hier jaren met veel plezier als kinderverpleegkundige gewerkt.

Op een gegeven moment ben ik me gaan verdiepen in westerse natuurgeneeskunde. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat er een bredere manier moest zijn om naar mensen te kijken. Vooral op gebied van gezondheid en welbevinden. Niet iedereen is het zelfde, waarom dan wel het zelfde behandelen?

'Ieder mens is uniek voor mij en zal dus ook zo behandeld worden.'

En zo studeerde ik succesvol af in 2000 aan de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen (HVNA) Het was een mooie aanvulling van hoe ik tegen gezondheid en ziekte aankeek. Vooral het besef dat ieder mens uniek is en dus ook een unieke behandeling nodig heeft. Daar vielen puzzelstukjes voor mij op de plek. Ik ben toen meteen begonnen met een eigen praktijk en heb deze al ruim 20 jaar.

Toch bleef het kriebelen en leergierig als ik ben, besloot ik me verder te verdiepen. De oosterse benaderwijze van gezondheid en ziekten sprak mij aan. Ik volgde de opleiding tot shiatsu therapeut aan de Nederlandse School voor klassieke Shiatsu in Den Haag (NSKS).
Het zaadje was geplant en ik bleef me door ontwikkelen. Verschillende cursussen volgde waaronder een uitgebreide cursus oor acupunctuur. Dit paste verrassend goed bij mij en de stap naar een opleiding tot acupuncturist was snel gemaakt. Deze HBO studie heb ik in juni 2023 afgerond bij Qing Bai in Nijmegen. De wijsheid uit Oosten blijft fascineren en iedere dag ontdek ik weer nieuwe dingen. Kortom nooit uitgeleerd.

Die nieuwsgierigheid naar het willen begrijpen wat ziekte en gezondheid is, dat is echt belangrijk voor mij en geeft aan hoe ik in het leven sta. Nu kan ik deze inzichten doorgeven aan mijn cliënten en daar word ik altijd blij van.

Gevoelsmens

Mijn hele leven ben ik al een gevoelsmens geweest. Ik ervoer meteen de sfeer in een ruimte en rond mensen onderling. Deze gevoeligheid heb ik leren waarderen en in te zetten om nog beter contact te kunnen maken met mensen die bij mij op consult komen. 

'Je voelt je fit en vitaal als je lichaam en geest met elkaar in balans zijn'

Heb jij een goed gevoel?

Nu jij me als persoon en als Acupuncturist hebt leren kennen, heb je het gevoel dat ik je kan helpen bij je klacht(en)? Klik hieronder op de knop en plan een intakegesprek met mij in.

Acupuntuur Overijssel

Afspraak plannen