Ik werk vanuit een

holistische

benadering.

Holistisch kijken?

De holistische werkwijzen spreekt mij enorm aan, omdat het gaat over jou met alles wat er bij hoort. Je gaat ervan uit dat je lichaam, je ziel en je geest één geheel zijn en dat je deze dus niet los van elkaar kan zien. Ook de omgeving waarin je leeft en werkt heeft invloed op je.

Als het bij een van deze bovengenoemde niet goed gaat, dan wordt de rest hier ook door beïnvloedt. Het is tenslotte één geheel. Vanuit de holistische zienswijze wordt er gekeken hoe je als individu bent met je eigen karakter eigenschappen, emoties en waar je uit balans bent. Dat is het belangrijkste inzicht en doel in de TCG: Waarom ben je uit balans en hoe kom je als mens weer in balans? Wat vertelt je lichaam, hoe is deze onbalans zichtbaar? Dit kan bijvoorbeeld door pijnklachten op een bepaalde plek of doordat je niet lekker in je vel zit en daardoor heftige hoofdpijn of maagpijn hebt. Maar ook andere situaties kunnen tonen dat er een onbalans is. Je hebt bijvoorbeeld tijdens het sporten een blessure opgelopen, doordat je niet alert was. Dit kan voortkomen uit nachten piekeren en oververmoeid zijn. Het heeft niks te maken met schuld, maar met inzicht in de oorzaak en de bijbehorende gevolgen. Als je meer inzicht krijgt in je lichaam, kan je in de toekomst situaties voorkomen. 

Begeleiding en adviezen levenswijze.

Naast een passende behandeling, geef ik ook advies over passende voeding en levenswijze. Deze combinatie van elementen zijn belangrijk om de balans zo lang mogelijk vast te houden. Ik ga er van uit dat alles in je leven invloed heeft op je lekker voelen. Je bewust worden van de balans tussen rust en inspanning en wat dat voor jouw lichaam kan opleveren.

Wat kun je zelf doen om je beter te voelen? Denk aan vermijden van stress, elke dag voldoende bewegen, lekker vaak buiten in de frisse lucht zijn, een regelmatig dag en nachtritme.

Het gaat als volgt

Als je met mij een afspraak hebt gemaakt, hebben we eerst een uitgebreid kennismakingsgesprek, de intake. Tijdens dit gesprek komen we tot een diagnose en daar baseer ik vervolgens jouw persoonlijke behandelplan op.

In de afspraken gaan we verder met het uitvoeren van het behandelplan met als doel de balans van je lichaam te herstellen. Indien nodig wordt in de loop van de behandelingen het plan bijgesteld.

Na 3-4 behandelingen evalueren we of de behandelingen goed aanslaan.

01

Intake

Het eerste consult is de intake. Dit eerste gesprek duurt langer dan de verdere vervolgconsulten. Ik stel je vragen om een zo’n goed mogelijk beeld te krijgen wat er aan de hand is en wat je hoopt te bereiken. De vragen gaan zowel over lichamelijk als psychische symptomen, om er achter te komen wat eventueel de oorzaak kan zijn. Ik voel je pols en bekijk je tong. Dit geeft aanvullende informatie en dit zal ik ook doen bij de vervolg consulten om een nog beter beeld te krijgen hoe het met je herstel gaat. Ik vind het belangrijk dat we een echte ontmoeting met elkaar hebben. Je moet je helemaal thuis voelen in mijn praktijk, want ik ben er van overtuigd dat je, als je je veilig voelt dit ook voor de therapie goed is. We starten meteen na de intake met de behandeling.

02

Persoonlijk behandelplan

Als ik een diagnose heb gesteld, maak ik voor jou een persoonlijk behandelplan. Deze is echt volledig op jou afgestemd. Ik vind een holistische werkwijze (zie boven) heel belangrijk. We bespreken samen het plan en als jij er ook vertrouwen in hebt, starten we de behandeling.

03

Vervolg consulten

Na de intake volgen er enkele vervolgconsulten waarbij het plan steeds afgestemd wordt op wat jij op dat moment nodig hebt.

Ik maak een inschatting over de hoeveelheid behandelingen. Dit is bij iedereen anders, afhankelijk van welke klacht(en) je ervaart en hoe lang deze er al is/zijn. 

De behandeling

De behandeling vindt plaats op een behandeltafel. Ik zorg ervoor dat je zo prettig mogelijk ligt en het niet koud krijgt. De behandeling kan hierna beginnen. Ik plaats de naaldjes volgens het behandelplan op je lichaam. Dit is over het algemeen pijnloos. Deze naaldjes blijven dan ongeveer een klein half uurtje zitten. Dit wordt heel vaak als ontspannen ervaren.

Acupunctuur praktijk Daya Losser Twente Overijssel

Klanten die jou voor gingen

Er zijn te weinig woorden om in een paar zinnen te kunnen beschrijven wat Nieneke mij heeft gebracht.

Ik gun iedereen de gesprekken die ik met haar heb. Ze maakt je een sterker en krachtiger persoon door te leren luisteren naar je gevoel en te leven naar je doel hier op aarde. Met haar liefdevolle energie en de vele kennis die ze in zich heeft, heeft zij mij als mens laten groeien en daar ben ik haar voor altijd dankbaar voor!

– Merle, 25 jaar

Mijn ervaringen met Praktijk Daya zijn uitstekend! Nieneke Dam is een erg hartelijke en betrokken vrouw, waarbij je je meteen op je gemak voelt.

Zij beheerst verschillende technieken, is breed geschoold (zowel in de westerse als oosterse geneeswijzen) en beschikt daarnaast nog eens over een zeer grote intuïtie. Ze voelt perfect aan waar je behoefte aan hebt. Tevens geeft ze altijd erg nuttige tips waar je echt wat mee kunt! Ik vind Nieneke erg professioneel en ervaren.

– Miriam 50 jaar 

De ooracupunctuur behandelingen zijn heel prettig en ontspannend.

Ik vind het altijd fijn om naar Nieneke te gaan. Ze is een fantastische therapeut, echt een gevoelsmens!

– Evelien, 39 jaar

Afspraak plannen